- AÇILIŞ
- 1. PANEL
- 2. PANEL
- 3. PANEL
- 4. PANEL
10.00 – 10.30
Açılış Konuşmaları – Dünya ve Türkiye’de Maden Suyu
Kongre Sunucusu
Haber Global Sunucusu
Konuşmacılar
Volkan Mutlu Coşkun
1971 yılında Van’da doğdu.
İlk ve orta öğrenimini Kayseri, Erzurum, Bursa, Kahramanmaraş illerinde, lise öğrenimini ise Şanlıurfa’da tamamladı.
İstanbul Teknik Üniversitesi ( İTÜ ) Meteoroloji Mühendisliği bölümünden derece ile mezun oldu. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi.
1993-2003 yılları arasında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), İşletme ve Bakım Dairesi Başkanlığında, Mühendis olarak görev yaptı.
2004 - 2011 yılları arasında ise DSİ’de muhtelif birimlerde Şube Müdürü olarak görev yaptı.
2011 - 2014 yılları arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı.
11.06.2014 tarihinde Bakanlık Müşaviri kadrosuna atanmış olup Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü görevini de birlikte yürütmüştür.
27.08.2015 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı görevine atanmıştır.
23.02.2017 tarihinde Bakanlık Müşavirliğine atanan Sayın COŞKUN, 04.12.2017 - 19.08.2018 tarihleri arasında Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapmıştır.
19 Ağustos 2018 tarihinde Meteoroloji Genel Müdürü olarak atanan Sayın COŞKUN, Dünya Meteoroloji Teşkilatı’nda (WMO) , Türkiye Daimi Temsilcisi ve WMO 6. Bölge Birliği (Avrupa Bölgesi) Yönetim Grubu Üyesi olarak uluslararası kuruluşlarda ülkemizi temsil etmektedir.
Sayın COŞKUN, 13 Haziran 2019 tarihinde 18. Dünya Meteoroloji Kongresi tarafından oy birliği ile WMO Yürütme Konseyi üyeliğine seçilmiştir. Yürütme Konseyinde 2019 -2022 dönemi için 6. Bölge Birliğini (Avrupa Bölgesi ) temsil edecektir.
11 Kasım 2019 tarihinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Sayın COŞKUN, bu görevini 3 Haziran 2022 tarihine kadar yürütmüştür.
29.10.2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeni kurulan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında Meteoroloji Genel Müdürü olarak görevine devam etmektedir.
İngilizce bilen Volkan Mutlu COŞKUN, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Volkan Mutlu Coşkun
T.C. Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı- Meteoroloji Genel Müdürü
Sami Sarıyıldız
2021 itibarıyla Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı görevini ifa etmektedir.
Sami Sarıyıldız
Maden ve Petrol İşleri Genel Müdür Yardımcısı
Dr. Kerem Kınık
1970 yılında Malatya’da dünyaya geldi. Eğitim hayatının tamamını İstanbul’da geçirdi. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde “Afet Tıbbı” doktora programını tamamladı. Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde idarecilik yapan Kınık, İstanbul 10. dönem İl Genel Meclisinde meclis üyeliği ve Sağlık Komisyonu başkanlığı görevlerini yürüttü. Bu süre zarfında AER Avrupa Birliği Bölgeler Asamblesi Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonunda İstanbul’u temsil etti. Ulusal ve uluslararası teknoloji firmalarında genel müdürlük görevi de yapan Kınık hâlen Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Öğretim Üyesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı olarak çalışmaktadır. Kınık üniversite yıllarından başlayarak çeşitli organizasyonlarda insani yardım için gönüllü oldu. Kosova Savaşı ve Marmara Depremi sırasında gönüllü hekim olarak çalıştı. Yeryüzü Doktorları Türkiye Başkanı olarak görev yaptı. Bu süre zarfında Pakistan, Filistin, Orta Afrika, Somali ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti gibi çok sayıda çatışma ve afet bölgesinde insani yardım faaliyetleri ve projeler yönetti. İnsani yardım, göç politikaları, kalkınma, insancıl hukuk ve insani diplomasi konularında birçok makale kaleme aldı. 2004’te gönüllü olarak girdiği Türk Kızılay’da 2015’de Genel Başkan Yardımcısı, 2016’da Genel Başkan olarak seçildi. 2015’den Kasım 2017’ye kadar IFRC Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonunda yönetim kurulu üyeliği yaptı. 6 Kasım 2017’de Antalya’da gerçekleştirilen 21. IFRC Yasal Toplantılarında Avrupa ve Orta Asya Bölgesi’nden sorumlu IFRC Başkan Yardımcısı olarak seçildi. Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde Türk Kızılay yeniden yapılanma ve kurumsal gelişim, hacim, etkinlik ve verimliliğin artırılması ve uluslararasılaşma anlamında önemli merhaleler kat etti. Kınık amatör olarak Türk halk müziği enstrümanları çalmakta ve besteler yapmaktadır. İngilizce ve orta seviyede Arapça bilmektedir.
Dr. Kerem Kınık
Kızılay Genel Başkanı
Metin Kul
1972 yılında Trabzon’da doğdu. 1994 yılında İstanbul Orman Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1994 yılında başladığı iş hayatında, ağırlıklı gıda sektörü olmak üzere tekstil, otomotiv, perakende ve franchising sektörlerinde tedarik zinciri, üretim, lojistik ve genel yönetim alanlarında orta ve üst düzey yöneticilik, yönetim kurulu üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulundu. Görev yaptığı firmalar arasında Coca-Cola, Ülker, Pınar, Panda, Desa şirketleri yer almaktadır. Metin Kul 2019’dan bu yana Kızılay içecek Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.
Metin Kul
Kızılay İçecek Genel Müdürü
Prof. Dr. Birol Saygı
Prof. Dr. Y. Birol SAYGI, İzmir Doğumlu olup Ege Üniversitesi Gıda Fakültesinden 1980 yılında mezun olmuştur. 1984 yılında yüksek lisansını ve 1989 yılında doktorasını tamamlamıştır. 1991 yılında Doçent ve 2019 yılında Profesör ünvanını almıştır. 1981 yılında Pınar Süt ve Süt Ürünleri Sanayi A.Ş.’de Gıda Mühendisi, 1982–1984 Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi, 1984–1985 MEPASAN A.Ş. /Antalya’da Genel Müdür Yardımcısı, 1985-1991 TÜBİTAK, Marmara Araştırma Merkezi, Soğuk Tekniği Bölümünde uzman, 1991-1993 TÜBİTAK, Marmara Araştırma Merkezi, Soğuk Tekniği Bölümünde Uzman-Danışman, 1991-1996 BAYCAN A.Ş. Danışman ve Yönetim Kurulu Üyesi, 1996-2015 Döhler Ltd. ve KONFRUT A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı, 2016-2017 GÖKNUR Gıda Maddeleri Enerji İmalat İthalat İhracat Sanayi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı, 2016-2019 İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2019-2021 Beykoz Üniversitesi, 2021-2022 Bahçeşehir Üniversitesinde görev yapmıştır. Şuan İstanbul Topkapı Üniversitesinde görev yapmaktadır. Prof Dr. Y. Birol SAYGI, University of Karlsruhe / Almanya (1987), East Malling Research Station (EMRS) / Silsoe Collage – Department of Postharvest Physology /İngiltere (1989) ve Reading Üniversitesi – Department of Food / İngiltere (1990) araştırmalarda bulunmuştur. Prof. Dr. Y. Birol SAYGI’nın Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan 3, Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler 14, 6 kitabı, 18 Kitap Bölümü, Editörlüğünü yaptığı 5, Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Tam Metin Olarak Basılan 16 Bildirisi, Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan 16 Bildirisi, Uluslararası Dergilerde Yayınlanan 2, Ulusal Dergilerde Yayınlanan 189, 8 TÜBİTAK Yayını, Seminerler, Panel ve Çalıştaylar sunulan 35, Ulusal dergi ve gazetelerde 20 olmak üzere toplam 330 akademik yayını bulunmakta olup bugüne kadar 400’ün üzerinde atıf almıştır.
Prof. Dr. Y. Birol Saygı
Kongre Bilim Kurulu Başkanı
10.30 – 11.30
Maden Suyunda Arge İnovasyon Sürdürülebilirlik
Moderatör
Ferhat Demir
Endüstri Mühendisliği eğitimi ardından, Kennesaw State Üniversitesinden İşletme, Georgia State Üniversitesinden Kamu Politikaları alanında yüksek lisans dereceleri aldı. Bu süre zarfında Fortune 500 şirketlerinden Assurant Solutions'da süreç mühendisi olarak profesyonel kariyerine başladı. Kuehne Nagel'da Koordinatör olarak çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönerek QGroup inovasyon danışmanlığı firmasını kurdu. Tübitak’ta stratejik planlama süreçlerini yönetti. Kurumun inovasyon yönetimi süreçlerini tasarladı. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ile inovasyon araçlarının geliştirilmesine dair çalışmalar yaptı.
Halk Bank, TRT Belgesel, TTGV, Uludağ İçecek, Telateks A.Ş., Turkcell Global Bilgi, Havelsan, Eczacıbaşı Vitra ve benzeri birçok firmada danışmanlık ve eğitim vermiştir. Portföyünde KOBİ'lerden çok uluslu firmalara, kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına kadar birçok organizasyon bulunmakta olan Demir’in geliştirdiği Stratejik Fırsat Tuvali, Strateji Haritası, Stratejik İş Modeli Tasarımı, Stratejik İnovasyon Tuvali, S-BUD, S3M-i (Strategic Management Maturity Model for Innovation) gibi inovasyona dair pek çok araç, metot ve model vardır.
Yarı zamanlı olarak Global Business School Barcelona’da ve Bilgi Üniversitesinde iletişim ve inovasyon dersleri vermektedir. Prag Ekonomi Üniversitesinde araştırma projelerinde yer almakta, girişimcilik ve inovasyon dersleri vermekte, aynı zamanda doktora çalışmalarına devam etmektedir. Dünya Gazetesinde ve Harvard Business Review’de düzenli olarak inovasyon odaklı yazılar kaleme almaktadır.
Ferhat Demir
Türkiye İnovasyon Hareketi Kurucusu
Konuşmacılar
Tuğba Şimşek
Tuğba Şimşek, 1981 yılında Bursa’da doğmuştur. 2005 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya bölümünden mezun olmuştur. 2005 yılında başladığı iş hayatında, gıda sektöründe Kalite Güvence, ARGE , Kalite Yönetim Sistemleri, Üretim Operasyonları, Tedarik Zinciri, Çevre Yönetimi , Kurumsal İletişim, Yasal ve Bilimsel İşler ve Kurumsal Sürdürülebilirlik uygulamaları alanlarında yönetici, müdür ve direktör pozisyonlarında görev almıştır. Görev yaptığı firmalar arasında Sütaş, Pınar Su, Uludağ İçecek , Fersan ve Kızılay İçecek yer almaktadır. Tuğba Şimşek , 2022 yılı Haziran ayından beri Kızılay İçecek AŞ’de Ar-Ge ve Kalite Direktörü olarak görev yapmaktadır.
Tuğba Şimşek
KİAŞ ARGE ve Kalite Direktörü
Ali Gizer
İÜ İletişim Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Araştırmacı kimliği ile, 30 yılı geçen profesyonel yaşamında birçok özel sektör kuruluşunda yönetici, danışman ve eğitmen; İstanbul, Yeditepe, İstanbul Aydın ve Bahçeşehir üniversitelerinde Öğretim Görevlisi olarak hizmet verdi; halen Koç Üniversitesi LSI’da eğitmenliğe devam etmektedir.
Halen, kurucusu olduğu GTALLIANCE UK firması ve aktif destek verdiği danışmanlık kuruluşları aracılığı ile birlikte araştırma, sürdürülebilirlik ve stratejik yönetim danışmanlığı hizmetlerini vermektedir.
Onbeş yılı aşkın süredir, sektörlerinde lider konumda çok sayıda ulusal ve uluslar arası şirketin sürdürülebilirlik politika ve stratejilerinin hazırlanması, eylem planlarının ve takip sistemlerinin geliştirilmesi ve raporlanması konularında hizmet sunmakta, çok sayıda kamuya açık platformda sürdürülebilirlik seminerleri ve eğitimleri vermektedir.
TÜAD (Türkiye Araştırmacılar Derneği), ESOMAR (European Society for Opinion and Market Research), WAPOR (World Association for Public Opinion Research) ile TÜGİM (Tüm Girişimci İş Mentorları Derneği) KALDER (Türkiye Kalite Derneği) ve BTBA (British&Turkish Business Association) üyesidir. Reportare, Faster ve Gazete Avrupa’da yayın ve makaleleri düzenli olarak yayınlanmaktadır.
İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler lisans (1991) ve Radyo-TV yüksek lisans programı (1993) mezunudur. İzmir 1968 doğumlu, evli ve iki kız çocuğu babasıdır.
Ali Gizer
Sürdürülebilirlik Uzmanı
Aslı Fırat Esen
Lisans derecesini İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünde, yüksek lisans derecesini Stuttgart Üniversitesi WASTE (Hava kalite kontrol, katı atık ve atık su proses mühendisliği) programında tamamlamıştır. Araştırma geliştirme ve yeşil binalar konusunda ulusal ve uluslararası projelerde çalışmıştır. 2014 yılından bu yana Şişecam'da çalışmakta olup, Sürdürülebilirlik Uzmanı olarak görev almaktadır. Şişecam’ın sürdürülebilirlik stratejisinin hazırlanması, uygulanması ve takibi süreçlerini yürütmektedir.
Aslı Fırat Esen
ŞİŞECAM Sürdürülebilirlik Uzmanı
Mert Alkış
Mert Alkış 1984 yılında dünyaya gelmiştir. MEV Koleji Özel Ankara Okullarını bitirdikten sonra 2007 yılında Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır. 2011 yılında yine Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans eğitimini tamamlayan ve iyi derecede İngilizce bilen Mert Alkış 2012 yılında Döhler Türkiye bünyesinde iş hayatına başlamış olup, içecek ve gıda endüstrisindeki firmalara ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda çözümler üretmeye Döhler Türkiye çatısı altında Satış Müdürü olarak devam etmektedir.
Mert Alkış
Döhler Türkiye Satış Müdürü
13.00 – 13.45
Maden Suyunun Beslenme ve Sağlık Açısından Önemi
Moderatör
Ziyneti Kocabıyık
Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu… Gazeteciliğe Tercüman Gazetesi’nde muhabir olarak başladı. 1993-2013 yılları arasında tıp yayıncılığı yaptı. Bu süreçte grup bünyesinde yayınlanmakta olan Literatür Tıp Dergisi’nin Yazı İşleri Müdürü, PRN Aile Hekimliği Dergisi, Endokrinolojide Yönelişler Dergisi, Diabet Bilimi Dergisi ve New Symposium Dergileri yayın koordinatörü, Literatür Aktüel Dergisi’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve editörü olarak görev yaptı. 2013 yılında Türkiye Gazetesi’nde sağlık editörü olarak çalışmaya başladı. Halen aynı gazetedeki görevini sürdürüyor.
Ulusal ve uluslararası olmak üzere çok sayıda tıp kongresine haber yapmak amacıyla katıldı. Çok sayıda tıp kongresinde “medya ve sağlık” içerikli oturumlarda konuşmacı olarak görev aldı. Haberleri yurt içinde ve yurt dışındaki birçok vakıf ve dernek tarafından ödüle layık görüldü. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Kocabıyık, 2009-2015 arasında sağlık alanındaki en köklü meslek örgütü olan ESAM (Eğitim ve Sağlık Muhabirler i Derneği) başkanlığını yaptı. Halen aynı derneğin yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.
Ziyneti Kocabıyık
Türkiye Gazetesi Sağlık Editörü
Konuşmacılar
Elvan Odabaşı
Beslenme ve sağlıklı yaşam uzmanı Elvan Odabaşı lisans eğitimini 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde tamamlamıştır. 2005’ten bu yana kurmuş olduğu 'FORMEO Doya Doya Yaşam Merkezi’nin yönetici diyetisyenliğini yapmaktadır. Geliştirdiği yüksek kalorili, Gl düşük, proteinden zengin, probiyotik ve prebiyotik destekli diyet sistemi danışmanlık hizmetinde sürdürülebilir beslenme davranışı kazandırmak adına fark yaratmıştır. Uluslararası ve ulusal birçok kongre, seminer, kurum, kuruluş ve bağımsız etkinliklerde hem konuşmacı olarak hem de eğitmen olarak katkı sağlamıştır. Yazar kimliğiyle Odabaşı, 2007’de Türkiye’de bir ilk olan Sıfır Kalori Beslenme ve Diyet gazetesinin 5 yıl boyunca yayınlanmasını sağlamıştır. Kaleme aldığı Doya Doya Zayıfla (2011), Hayallerin Defteri (2015) ve Limon Kasasından Hayaller (2020) isimli kitaplarının yanı sıra Odabaşı’nın sayısız gazetede, dergide ve dijital mecralarda yazıları bulunmaktadır.
Elvan Odabaşı
Diyetisyen
Prof. Dr. Alper Cihan
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden Uzmanlık ve doktorasını almıştır. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Doçent, İstanbul Üniversitesi'nden Profesör kadrosunu alan Cihan birçok idari kadroda görev yaptı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Müdürü, Senato Üyesi, Sağlık Bakanlığı Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi Kurucu Başhekimi, Klinik Şefi, İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Stratejik Araştırmalar Müdürü ve İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı görevlerini ifa etti. 2016 yılında Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneler Kurumu Başkanlığı ve 2017’de Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevini yapan Alper Cihan, 2018’den bu yana İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi-Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.
Prof. Dr. Alper Cihan
Genel Cerrahi Uzmanı
Bülent Yardımcı
Doç. Dr. Bülent Yardımcı İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun oldu. İç Hastalıkları Uzmanı. Bor Devlet Hastanesinde zorunlu hizmetini tamamlayarak İstanbul’a döndü. Balıklı Rum Hastanesi, Amerikan Hastanesi, İstanbul Florence Nightingale Hastanesinde çalıştı. İstanbul Bilim Üniversitesinde Yardımcı Doçentliğinin ardından Doçent oldu. Sağlıklı Yaşam, Geriatri, Hipertansiyon, Hiperlipidemi, Diyabetes Mellitus, Evde Bakım, Fonksiyonel Tıp ,Beslenme ve Metabolizma, Palyatif Tıp, Tiroit hastalıkları; başlıca ilgi konularıdır. Halen Amerikan Hastanesinde İç Hastalıkları uzmanı olarak çalışmaktadır.
Doç. Dr. Bülent Yardımcı
İç Hastalıkları Uzmanı
Beraat Özçelik
Prof. Dr. Beraat Özçelik, 2000 yılında İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümünden Doktor ünvanını aldıktan sonra, doktora sonrası çalışmalarını “Ohio State University Food Science Department” da burslu olarak gerçekleştirmiştir. İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümünde 2006 yılında doçent, 2012 yılında Profesörlük kadrosuna atanmıştır.
Prof. Dr. Beraat Özçelik İstanbul Teknik Üniversitesi’ nde tam zamanlı öğretim üyesi olup, İTÜ Kimya Metalurji Fakültesinde 2 dönem Dekanlık ve İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümünde 2 dönem Bölüm Başkanlığı ve Rektör danışmanlığı görevlerini yürütmüştür.
Prof. Dr. Beraat Özçelik’ in başlıca çalışma konuları fonksiyonel gıda üretimi, antioksidanlar, peptidler gibi bazı biyoaktif bileşenlerin bitkisel gıda atıklarından ve/veya bitkisel gıdalardan eldesi, karakterizasyonu ve saflaştırılması, nano ve mikro enkapsülasyonu ile biyoyarayışlılıklarının artırılması, ve yeni ürünler ve besin destekleri üretiminde kullanılmasıdır. Ayrıca ürünlerde duyusal analiz uygulamaları üzerinde de çalışmaları mevcuttur. Uluslararası alandaki saygın dergilerde 100 den fazla uluslararası makalesi, dergi editörlükleri mevcut olup, İTÜ Arı Teknokent te BIOACTIVE isimli fonksiyonel gıda üretimi üzerine araştırmalar yapan bir şirketin kurucusudur.
Prof.Dr. Beraat Özçelik
İTÜ Gıda Mühendisi
14.30 – 15.15
İçecek Trendleri ve Tüketici Eğilimleri
Moderatör
Günseli Özen
Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamlayan Günseli Özen, lisansüstü eğitimini de yine İstanbul Üniversitesi’nde, İşletme Fakültesi’nden aldı. Türkiye’de merkezine iş ve ekonomiyi alan yayınların yeterli olmadığını fark etmesiyle 31 yıl önce, 1990 yılında Rota Yayınları’nı kurdu. Türkiye’nin ilk Pazarlama ve Pazarlama İletişimleri dergisi Marketing Türkiye’yi 2002 yılında devralarak yayıncısı oldu.
20 yıldır Avrupa’nın önemli yaratıcılık festivallerinden Golden Drum ve European Premium Creativity (EPICA) Awards’ın jürisinde görev yapan Özen, Marketing Türkiye çatısı altında yayıncılığın önemli yapıtaşlarından olan etkinlikler düzenliyor. Bunlardan öne çıkanları arasında 18 yıl önce Anadolu’da başlayan ve gündemi her şehrin ihtiyaçlarına göre belirlenen İnteraktif Pazarlama Zirvesi (İPZ) serisi bulunuyor.
Özen’in kitapları arasında “İş Dünyasında Mükemmelliği Arayanlara”, Hacı Şakir’in ve Türkiye’nin sabun ve deterjan tarihinin kaleme aldığı “Sabunun Hikayesi”, “Çivit Maviden Kar Beyaza” ve üç kitaptan oluşan “Başarı Tesadüf Değildir” serisi olmak üzere yazdığı toplam altı kitabı bulunuyor.
Marketing Türkiye’nin online ve offline mecralarında yazmaya devam eden Günseli Özen, 2020 yılından bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcılığı yapmaktadır. 2017 yılında üstlendiği Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) İnovasyon Danışmanlığıyla kadın girişimcilerin desteklenmesinde aktif rol alan Özen, kapsayıcı iş modellerinin yürürlüğe girmesi ve hem ulusal, hem uluslararası kapsamda faaliyetlerini sürdüren şirketlerin bu bölgeye yatırım yapması konularında çalışmalarını sürdürüyor.
Özen, PERYÖN ve Özel Sektör Gönüllüleri Derneği’nde Danışma Kurulunda yer alıyor.
Günseli Özen
Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni
Konuşmacılar
Rasime Yılmaz
2006'da İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, 2007-2008 arasında Amerika’da New York Üniversitesi’nde pazarlama eğitimi aldı. 2008'den beri gıda sektöründe, ağırlıklı olarak içecek kategorisinde ulusal ve uluslararası marka ekiplerinde çalıştı. Görev yaptığı firmalar arasında Doğuş Çay, Pladis, Yum Brand şirketleri yer alan Rasime Yılmaz, 2019'dan bu yana Kızılay İçecek’te Pazarlama Direktörü olarak görev yapmaktadır.
Rasime Yılmaz
KİAŞ Pazarlama Direktörü
Can Çalışkan
Reklamcılığa başladığı yer olan Rafineri’de Strateji Direktörü olarak çalışmaktadır. TBWA ve Tribal Worldwide Istanbul’da benzer pozisyonlarda görev aldı. Kariyeri boyunca Yapı Kredi, AVEA, Türk Telekom, Sahibinden.com, McDonalds, ING, IKEA, Ülker, Eti, Netflix, Turkish Airlines, TikTok, LcWaikiki, Algida, Amazon Türkiye gibi büyük ve saygın markalarla çalışma fırsatı yakaladı. Birçoğuyla halen çalışıyor. Reklamcılığı ve stratejik düşünmeyi yeni nesillere anlatmak için Instagram’da #StratejiGibiStrateji hesabında hikâyeler paylaşmaktadır.
Can Çalışkan
Rafineri Reklam Ajansı Strateji Direktörü
Alper Özcan
Hem kalitatif hem de kantitatif araştırmalarda uzmanlaştıktan sonra stratejik planlamaya geçiş yaptı. TNS ve Ipsos araştırma şirketleri sonrası Alice BBDO, TBWA\İstanbul ve Medina Turgul DDB (Strategic Planning Director) ajanslarında görev aldı. Şu anda Kantar Insights Türkiye ofisinde, marka ve iletişim stratejisi odaklı projelerden sorumlu Brand Strategy Group Director olarak çalışmaktadır.
Alper Özcan
Kantar Araştırma & Strateji Direktörü
Yunus Emre Akkor
Yunus Emre Akkor 1975 Kilis doğumludur.
Yirmi beş yıllık mutfak deneyimi ve yemek araştırmaları ile Osmanlı, Anadolu ve Ortadoğu mutfakları üzerine uzmanlaşmıştır.
2022 yılında T.C. Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülmüştür.
2010 yılından itibaren birçok ulusal kanalda çeşitli televizyon programları yayınlanmıştır. Bunlardan biri, Türkiye’nin kültür sanat kanalı olan TRT2’de yayınlanan, beş sezon ve altmışbeş bölümden oluşan yemek tarihi belgeselidir. Belgeselin çeşitli bölümleri otuz dört dilde altyazı ile uluslararası sosyal ve dijital mecralarda yayına girmiştir.
Sosyal içerikli çalışmalarından dolayı Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’nce taltif edilen Akkor’un yemek yarışmalarında dereceleri mevcuttur.
Akkor ; Türk mutfak kültürünün ve Türkiye’nin tanıtımına katkılarından dolayı çok sayıda sivil toplum kuruluşundan plaketler ve teşekkür belgeleri almıştır.
T.C. Kültür Bakanlığının yurtdışı fuarlarında özel etkinlikler ve çalıştaylar düzenlemektedir.
"Osmanlı Deniz Mutfağı" isimli kitabı, yemek kitaplarının Nobeli olarak bilinen, "Gourmand World CookBook" yarışmasında 2012 yılı "Best Fish and Seafood Book" (en iyi balık ve deniz ürünleri kitabı) ödülünü almıştır.
2014 yılı Temmuz ayında “Ev Yapımı Dondurmalar" ve “Gelenekten Evrensele Osmanlı Mutfağı" isimli iki yeni kitabı daha Alfa yayınevi tarafından basılmıştır.
En son yazdığı ‘Kayseri mutfağı’ kitabı, 2020 yılında yine Gourmand World Cookbook yarışmasında ‘dünyanın en iyi yerel yemek kitabı’ ödülünü almıştır.
Akkor, Türk Hava Yolları resmi dergisi Skylife yazarıdır. Çeşitli üniversitelerin Gastronomi bölümlerinde öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.
Galeyan adında bir restoranı ve birde helvahanesi vardır. Ayrıca, çeşitli otel, restoran ve markalara danışmanlık yapmaktadır.
Evlidir, Ayla, Alaz ve Arel’in babasıdır.
Yunus Emre Akkor
Uluslararası Ödüllü Şef – Yazar – TV Programcısı
16.00 – 16.45
Sektörün Geleceği Fırsatlar ve Tehditler
Moderatör
Akan Abdula
17 yıl reklam, pazarlama stratejileri, marka yönetimi ve pazar araştırma iş deneyimi vardır. Grey İstanbul reklam ajansında Strateji ve Planlama bölüm başkanlığı ve Grey Group Worldwide global strateji konseyi üyeliği yaptı. Global konseyi yöneten 12 stratejist arasındaydı. Reklam Özdenetim Kurulu üyeliği yaptı. Kırmızı, Felis ve Effie jüriliği yaptı. Türkiye’nin en iyi ürün lansmanı ve en etkili sosyal sorumluluk kampanyaları olmak üzere, çok sayıda altın Effie ödülüne layık görüldü.
2012’de FutureBright ve Davranış Enstitüsü’nü kurdu. Bugün her iki şirket Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasındadır. Şirketleri 400’ün üzerinde markayı portföyünde bulundurmaktadır. Ayrıca Türkiye’nin en büyük markalarına şahsen danışmanlık vermektedir. Bilgi Üniversitesi, Marka Okulu’nda Tüketici Davranışları dersini vermektedir. 2016 yılında ZMET Institute’u kurdu ve zihin bilimi öncü şirketlerinden Olson Zaltman & Associates’in dokuzuncu küresel ortağı oldu. Daily Telegraph stratejik yaklaşımlarını haberleştirmiştir.
Akan Abdula
FutureBright Group – Kurucu
Konuşmacılar
Metin Kul
1972 yılında Trabzon’da doğdu. 1994 yılında İstanbul Orman Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1994 yılında başladığı iş hayatında, ağırlıklı gıda sektörü olmak üzere tekstil, otomotiv, perakende ve franchising sektörlerinde tedarik zinciri, üretim, lojistik ve genel yönetim alanlarında orta ve üst düzey yöneticilik, yönetim kurulu üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulundu. Görev yaptığı firmalar arasında Coca-Cola, Ülker, Pınar, Panda, Desa şirketleri yer almaktadır. Metin Kul 2019’dan bu yana Kızılay içecek Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.
Metin Kul
Kızılay İçecek Genel Müdürü
Prof. Dr. Birol Saygı
Prof. Dr. Y. Birol SAYGI, İzmir Doğumlu olup Ege Üniversitesi Gıda Fakültesinden 1980 yılında mezun olmuştur. 1984 yılında yüksek lisansını ve 1989 yılında doktorasını tamamlamıştır. 1991 yılında Doçent ve 2019 yılında Profesör ünvanını almıştır. 1981 yılında Pınar Süt ve Süt Ürünleri Sanayi A.Ş.’de Gıda Mühendisi, 1982–1984 Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi, 1984–1985 MEPASAN A.Ş. /Antalya’da Genel Müdür Yardımcısı, 1985-1991 TÜBİTAK, Marmara Araştırma Merkezi, Soğuk Tekniği Bölümünde uzman, 1991-1993 TÜBİTAK, Marmara Araştırma Merkezi, Soğuk Tekniği Bölümünde Uzman-Danışman, 1991-1996 BAYCAN A.Ş. Danışman ve Yönetim Kurulu Üyesi, 1996-2015 Döhler Ltd. ve KONFRUT A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı, 2016-2017 GÖKNUR Gıda Maddeleri Enerji İmalat İthalat İhracat Sanayi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı, 2016-2019 İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2019-2021 Beykoz Üniversitesi, 2021-2022 Bahçeşehir Üniversitesinde görev yapmıştır. Şuan İstanbul Topkapı Üniversitesinde görev yapmaktadır. Prof Dr. Y. Birol SAYGI, University of Karlsruhe / Almanya (1987), East Malling Research Station (EMRS) / Silsoe Collage – Department of Postharvest Physology /İngiltere (1989) ve Reading Üniversitesi – Department of Food / İngiltere (1990) araştırmalarda bulunmuştur. Prof. Dr. Y. Birol SAYGI’nın Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan 3, Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler 14, 6 kitabı, 18 Kitap Bölümü, Editörlüğünü yaptığı 5, Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Tam Metin Olarak Basılan 16 Bildirisi, Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan 16 Bildirisi, Uluslararası Dergilerde Yayınlanan 2, Ulusal Dergilerde Yayınlanan 189, 8 TÜBİTAK Yayını, Seminerler, Panel ve Çalıştaylar sunulan 35, Ulusal dergi ve gazetelerde 20 olmak üzere toplam 330 akademik yayını bulunmakta olup bugüne kadar 400’ün üzerinde atıf almıştır.
Prof. Dr. Y. Birol Saygı
Mustafa Karpuz
Coca Cola ve Efes İçecek grubunda çeşitli kadamelerde yöneticilik tecrübeleri sonrası 1999 yılından beri Krones’in Türkiye operasyonlarını yönetmektedir.
Mustafa Karpuz
Krones Türkiye Genel Müdürü
Mehmet Ömer Kızıl
1989 tarihinden beri Uludağ İçecek bünyesinde görev alan M. Ömer Kızıl, Uludağ Üniversitesi İşletme ve İktisat Bilimleri Fakültesi İktisat Bölümü’nden 1996 yılında mezun oldu. Kızıl, küçük yaşlarda başladığı iş hayatında, 1989 yılından 1995’e kadar şirketin farklı departmanlarında tecrübe edindi. 1995 - 2001 yılları arasında Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü, 2001-2010 yılları arasında Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. 2010 yılından bu yana, Satış Genel Müdür Yardımcısı olarak kariyerine devam eden Ömer Kızıl, 2007 yılında Ekonomi Bakanlığı tarafından Sabancı ve Koç Üniversitelerinin ortaklaşa yapmış olduğu Turquality markalaşma programını başarıyla bitirmiştir.
İyi derecede İngilizce bilen M. Ömer Kızıl; Bursa Filarmoni Derneği Başkanlığı, Türkiye Maden Suyu Üreticileri Derneği (MASUDER) Başkanlığı, European Federation of Bottled Waters (EFBW) Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Yedek Üyeliği, MEDER Üyeliği, Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Üyeliği, Bursaspor Genel Kurul Üyeliği ve BURSA SKAL Üyeliği görevlerini de yürütmektedir.
M. Ömer Kızıl evli ve iki çocuk babasıdır.
Mehmet Ömer Kızıl
Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı/ MASUDER Genel Başkanı